Baktığımız cisimlerden yansıyan ışınlar öncelikle gözün önündeki saydam tabaka (Kornea ) ve içindeki mercek ( Lens ) tarafından kırılarak gözün en arkasında yer alan ve sinir liflerinden oluşan " Retina " tabakası üzerine odaklanır. Retinada oluşan cismin görüntüsü optik sinir vasıtasıyla beyindeki görme merkezine taşınır ve görme oluşur.
Normal Göz
Kornea ve mercekte kırılan ışınlar tam olarak retina üzerinde görme merkezine düşüyorsa hiçbir kırma kusuru yoktur ve net bir görüs elde edilir.
Miyop Göz
Kornea ve mercekte kırılan ışınlar görme merkezinin önünde odaklanıyor ise, göz uzaktaki cisimleri net göremez. Bu durumda Miyopi denir.
Astigmat Göz
Net bir görüş için korneanın her ekseninde kırılan ışınların görme merkezinde odaklanması gerekir. Astigmatizma?a belli eksenlerdekırılan ışınlar görme merkezinde odaklanmazlar. Görüntü uzakta da, yakında da net değildir ve kişi cisimleri gölgeli görür.
Hipermetrop Göz
Kornea ve mercekte kırılan ışınlar görme merkezinin arkasında odaklanıyorlarsa, göz yakını net göremez. Bu durum Hipermetropi olarak tanımlanır.